Valitse sivu

Punkkirokote suojaa puutiaisaivotulehdukselta eli puutiaisaivokuumeelta, joka on virusperäinen tauti. Rokote ei suojaa borrelioosilta.

Puutiaisaivokuume tartunnan voi saada puutiaisen eli punkin puremasta niillä alueilla, joilla  tautia esiintyy punkeissa. Tartuntoja on THL:n mukaan ollut erityisesti Ahvenanmaalla, Turun saaristossa, Lappeenrannassa ja Lohjalla. Rokote ei suojaa borrelioosilta.

Perussuoja sisältää kolme pistosta 1-3 kk välein. Nopeutettu rokoteohjelma on myös mahdollinen. Täysi rokotesuoja saadaan kahden pistoksen jälkeen kahden viikon kuluessa toisesta pistoksesta.

Punkeilta voi suojautua käyttämällä pitkähihaisia ja -lahkeisia vaatteita sekä käyttämällä punkkikarkotetta ja karttamalla pitkissä heinikoissa liikkumista. Punkkikausi on pidempi kuin ns. kesäkausi. Punkit ovat aktiivisia ja hakevat sopivaa ravintolähdettä jo yli 5 asteen lämpötilassa.

Rokote ja rokottaminen työterveyshoitajan vastaanotolla 49€!

Varaa aika: 044-0874170, toimisto(a)okeroinen.fi